Graikiško jogurto galia

Nuo neatmenamų laikų Graikijoje gaminamas graikiškas jogurtas šiandien yra užkariavęs visą pasaulį. Jis vertinamas ne tik dėl malonios tirštos konsistencijos ir sodraus skonio, bet ir dėl daugybės naudingųjų maistinių savybių.

Graikiškam jogurtui sunaudojama keliskart daugiau pieno, mat tradiciškai jis gaminamas separacijos būdu, tai yra atskiriamos natūraliai susidariusios išrūgos. Štai kodėl šis jogurtas – gerokai tirštesnis ir turi kur kas daugiau baltymų negu įprastinis. Be to, drauge su išrūgomis pašalinami angliavandeniai ir didžioji dalis laktozės, tad graikiškame jogurte nedaug kalorijų ir cukraus.

Graikiškas jogurtas gaminamas tik iš pieno ir gyvųjų jogurto bakterijų kultūrų. Tikro graikiško jogurto sudėtyje niekada nerasite jokių konservantų, tirštiklių ar pieno baltymų koncentrato.

„Pieno žvaigždžių“ GRAIKIŠKAS JOGURTAS

  • Tris kartus daugiau baltymų negu įprastiniame jogurte
  • Gaminant sunaudojama tris kartus daugiau pieno
  • Autentiška graikiško jogurto gamybos technologija
  • Daugiau kalcio
  • Mažiau laktozės ir angliavandenių
  • Tik 3,9 % riebumas
  • Kreminė, tiršta konsistencija
  • Clean Label“: sudėtyje nėra maistinių priedų, tirštiklių ar pridėtinio cukraus

Graikiško jogurto populiarumo paslaptis – tai puikaus skonio ir naudingųjų savybių dermė. Dėl baltymų gausos graikiškas jogurtas neretai pavadinamas supermaistu. Iš tikrųjų jis puikiai tinka tiek intensyviai sportuojantiesiems, tiek ir vyresnio amžiaus žmonėms.

ĮKVEPIA KŪRYBINGIEMS KULINARINIAMS IEŠKOJIMAMS

Graikiškas jogurtas puikiai atgaivina karštą vasaros popietę ir suteikia jėgų žvarbų žiemos vakarą.

Jogurtas puikiai tinka:

  • įvairiems patiekalams ruošti, kepiniams kepti
  • kokteiliams, sluoksniuotiems ledams, desertams ruošti
  • kaip naudingas ir skanus grietinės, majonezo pakaitalas

Patiekite šį jogurtą pusryčiams su dribsniais, vaisiais, uogomis, medumi ar riešutais. Rinkitės jį kaip sveiką užkandį dienos metu. Graikiškas jogurtas puikia tinka užtepėlėms, įvairiems pagardams prie mėsos, žuvies ar daržovių. Pabandykite juo pakeisti riebius padažus.

Beje, teigiama, kad šis jogurtas neutralizuoja riebalus, o jame marinuota mėsa tampa minkštesnė ir švelnesnio skonio. Graikiško jogurto galima įmaišyti į tešlos gaminius, iš jo ruošiami gaivūs gėrimai ir neriebūs desertai.

Ir, žinoma, būtinai išmėginkite tradicinį graikų patiekalą dzadzikį! Šis iš graikiško jogurto, agurkų ir prieskoninių žolelių ruošiamas padažas – tiesiog nepakeičiamas prie mėsos ar salotų, taip pat jis gali būti patiekiamas tiesiog su duona kaip užtepėlė.